Monday, January 4, 2010

a broken-hearted girl that has felt in love

cinta memang diperlukan untuk semua manusia
semua manusia memang ada sifat kasih sayang,cinta pada sorang insan
tu la hakikatnya nama manusia
remaja pula sibuk dengan couple
termasuk aku sendiri
salah satu mungkin kesepian dan keinginan kasih dari seorang lelaki
aku tak tahu la otak aku memang tak menentu akhir ni
agaknya entah makan pil apa pulak aku
terlebih sangat..asyik nak berfikir sampai jauh-jauh
boleh gila agaknya...hahahaha
tapi kali ni aku tak tahu sama ada aku dah buat keputusan
bagus atau tak??
yang akan buatkan aku sendiri menyesal di kemudian hari
aku rasa couple bukanlah segalanya
sebab aku nampak apa baik buruknya
termasuklah pada aku sendiri
i'm not a perfect person dan saya bukanlah seorang ustazah untuk bercerita pasal ni
ilmu agama yang masih cetek..dan saya cuma insan biasa
cuma apa yang aku rasa aku 'terlebih' berfoya-foya dengan cinta
kahwin?itu la segalanya..jodoh di tangan Allah
apa yang aku harap aku cuma mampu berserah & tawakal je dengan semua
biarkan diri mengejar cita-cita sebelum cinta datang
dan biarkan diri mencintaiNya lebih dari segala-galanya
kawan?itu la segalanya..aku cuma harap lupakan semua yang lalu
mulakan hari yang baru dengan kehidupan yang baru
kita rasakan itu yg terbaik tuk kita sedangkan
Allah lebih mengetahui itu la yg terpahit tuk kita dan begitulah sebaliknya
tanamkan khayalan aku dalam kejayaan dan biarkan dia tertulis dalam hati aku
remember Allah has a plans for everyone and things happened for a reason & Allah always be by yourside and myside , sometimes its better be just a dream than true...
lets all the memories be just a memories
if you love something,let it go..if it comes back to you,its yours forever,
if it doesn't then it was never meant to be...
memang Allah saja pertemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa
Allah Maha Pemurah Lagi Penyayang kerana mengingatkan kita bahawa
dia bukan lah segalanya untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan

salah satu doa yang diungkap dalam filem Ketika Cinta Bertasbih
"Tuhan berilah banyak hari buatku.. supaya aku bisa mengisinya dengan
pengharapan dan perjuangan untuk meraih cita-cita dan membuatku menjadi
seseorang yang lebih baik lagi, hari demi hari.Bismillah.."

Sebuah Pertemuan

Ketika diri mencari sinar
Secebis cahaya menerangi laluan
Ada kalanya langkahku tersasar
Tersungkur di lembah kegelapan

Bagaikan terdengar bisikan rindu
Mengalun kalimah menyapa keinsafan
Kehadiranmu menyentuh kalbu
Menyalakan obor pengharapan

C/O 1:
Tika ku kealpaan
Kau bisikkan bicara keinsafan
Kau beri kekuatan, tika aku
Diuji dengan dugaan?
Saat ku kehilangan keyakinan
Kau nyalakan harapan
Saat ku meragukan keampunan Tuhan
Kau katakan rahmat-Nya mengatasi segala

(*) Menitis airmataku keharuan
Kepada sebuah pertemuan
Kehadiranmu mendamaikan
Hati yang dahulu keresahan

Cinta yang semakin kesamaran
Kau gilap cahaya kebahagiaan
Tulus keikhlasan menjadi ikatan
Dengan restu kasih-Mu, oh Tuhan

C/O 2:
Titisan air mata menyubur cinta
Dan rindu pun berbunga
Mekar tidak pernah layu
Damainya hati
Yang dulu resah keliru
Cintaku takkan pudar diuji dugaan
Mengharum dalam harapan
Moga kan kesampaian kepada Tuhan
Lantaran diri hamba kerdil dan hina

Ulang (*)

Syukur sungguh di hati ini
Dikurniakan teman sejati
Menunjuk jalan dekati-Nya
Tika diri dalam kebuntuan

Betapa aku menghargai
Kejujuran yang kau beri
Mengajarku mengenal erti
Cinta hakiki yang abadi

Tiada yang menjadi impian
Selain rahmat kasih-Mu Tuhan
Yang terbias pada ketulusan
Sekeping hati seorang insan
Bernama teman

dan lagu ni untuk diriku jugak
lirik boleh leleh jugak aku dengar..
haha

Cinta Terakhir


Kau Cinta pertamaku
Engkau cinta terakhirku
Tiada apa yang bisa menafikan kasih kita...

Kau ayu dimataku
Satu antara seribu
Tiada tara didunia...

Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir...

Mungkin kitakan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ditentukan Tuhan....

lastly aku nak kongsikan dengan korang link lagu yang ni
so..aku bukannya terer sangat nak link-linkkn ke website ni
tapi aku try la...hehe
jadi korang boleh la dengar sekali lagu ni
dengarlah...bila-bila rasa nk dengar
cuma klik je kt bawah ni oke!

Aiman - Cinta Terakhir.mp3

p/s : nak kutuk?haha..saya hanya meluahkan mood saya dalam beberapa bulan ni
bukan ditujukan untuk sesape yang bercouple ok...because saya pun bukan ustazah..tak layak nak cakap yang lebih-lebih pasal 'cinta' ni....ok..beboiiii!

www.tips-fb.com (jgn nak like sgt..kih3) sila la LIKE eyh if suke:)

2 comments:

@rE_zE@M said...

weh opie..
kau apsal emo??

♥fiera♥ said...

hahaha
biar r aku jim
aku jwang..emo2
huhu